Kommunikation

 af Helle Dyrting

Vi kommunikerer alle sammen, men de færreste ved, hvordan man håndterer sin kommunikation, så man både bliver forstået på den måde, man ønsker at blive det – og selv forstår andre på den måde, de ønsker at blive forstået. Og rigtig mange situationer hver eneste dag ville forme sig helt anderledes konstruktivt, hvis alle vidste det. Man kan have alle de bedste argumenter, forklaringer og hensigter, men hvis man ikke kan kommunikere dem, så de forstås af andre, så kommer man enten ikke særlig langt, eller man kommer et helt andet sted hen, end man ønskede.

Så det giver sig selv, at træning i kommunikation i denne forstand er temmelig afgørende, hvis et samarbejde skal lykkes med at blive optimalt. Der er det vigtigt, at vi ikke alene kan kommunikere, men også har lært at afkode hinandens kommunikation, så vi forstår og ikke taler ved siden af. Hvor mange har ikke oplevet for eksempel at forlade et møde, hvor man lige har taget en fælles beslutning i fuld enighed, for derefter hurtigt at opleve, at de fleste havde temmelig forskellig opfattelse af, hvad det så lige var, der blev besluttet!

I Colinco Institute er vi højt uddannede inden for neuro lingvistisk psykologi, som er en nutidig kommunikationspsykologi. Vi har vægtet og vægter kontinuerligt dette område højt, fordi det er så afgørende. Og vi har afholdt kurser og uddannelser på alle niveauer inden for kommunikation igennem mange år. Vi kan derfor gøre det, der er vigtigt i forbindelse med en kommunikationstræning. Vi kan både gøre den generel samtidig med at vi træner kommunikation inden for den bestemte kontekst, hvor den skal fungere.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev